CrossFit Kids

CrossFit Kids

Barn är av naturen aktiva och tycker om att använda sina kroppar till fysisk aktivitet. De bär och sliter mycket, så att använda kroppen är inte på något sätt ovanligt för dem. T ex så lyfter de sina skolväskor varje dag, väskor som kanske väger 5-6 kg. Då är det viktigt att barnen redan från början lär sig att använda sin kropp rätt och att lyfta rätt.

CrossFit Kids är ett anpassat program för barn och ungdomar. Mycket är baserat på lärande lek där barnen lär sig grunderna i Crossfit. Vi klättrar, hoppar, drar, springer, kastar, kryper och en massa andra roliga övningar.

“CrossFit Kids is not merely a scaled down version of CrossFit. It is absolutely and entirely CrossFit. Geared and designed for a special population, and the specific needs of that population.” – Mikki Martin, Co-Founder of CrossFit Kids

Barnen arbetar länge med sin egen kroppsvikt, men när de kommer upp i tonåren börjar vi försiktigt att använda skivstänger osv. Allt under kontrollerade och anpassade former.

På Crossfit Kids-kurserna är barnen alltid i samma grupper, detta för att skapa en gruppdynamik och kunna följa barnens utveckling på bästa sätt.

Besök CrossFitKids.com om du vill läsa vidare.

Kommande CrossFit Kids-kurser

För tillfället har vi inga kurser inplanerade men de kommer att starta igen så håll ögonen öppna.

Comments are closed.